Benodigdheden
· Kilo speklappen zonder zwoerd,gesneden in dunne reepjes
· 500 gram fricandeau of magere hamlappen in dobbelsteentjes
· 2 theelepels “vijf kruiden” (5-spice powder),bij Toko verkrijgbaar
· 2 theelepels kerriepoeder
· 3 teentjes knoflook,geperst
· Ketjap Manis (ca 50 ml)
Bereiding
Bak de reepjes spek op vuur in een wok,plaats eventueel een deksel schuin op de pan want de spek wil nogal “spetteren”. Zodra het spek redelijk drooggebakken is,het vloeibare vet afgieten en de kerriepoeder,vijf kruiden en knoflook toevoegen en roer dit goed doorelkaar zodat alle kruiden goed opgenomen kunnen worden.Vervolgens de ketjap beetje bij beetje toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Dit gerecht is makkelijk te maken maar let op dat je het spek niet te droog bakt en al het vet wordt afgegoten anders krijg je een klomp ketjap met spek.
Voor al mijn recepten gelden de hoeveelheden kruiden en ketjap zijn slechts een indicatie. Omdat ik nooit met afgepaste hoeveelheden werk en ieders smaak anders is blijft dit best lastig. Pas dit toe naar je eigen smaak door niet alle kruiden rucksichtloos in de pan te gooien,maar vooral blijven proeven tijdens het koken.