ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE): Methode 1: Gewone frituur Verwarm de frituur 3 minuten voor met olie tot 180°C. Meng intussen 1 zakje Unifood-mix (zie webshop)met 150 ml water, en
Soto ajam is natuurlijk een echt Javaans gerecht. Toch heb ik deze variant nooit in een Indonesisch kookboek gezien, of in een Indonesisch restaurant of eethuisje gegeten. Maar dit recept
Tempeh (ook wel geschreven als Tempé) is een koek van soja. Het wordt gemaakt van sojabonen en is afkomstig uit Indonesië. Tempeh is een ambachtelijk product op basis van sojabonen.
Nasi goreng wordt in Indonesië, als ontbijt gegeten. Het wordt gemaakt van restjes die van de avondmaaltijd zijn overgebleven. Restjes koude rijst, koude kip of ander vlees, garnalen en restjes
Sayur lodeh Natuurlijk de bekendste sayur uit Indonesië Ingrediënten: (let wel…onderstaande ingrediënten is gewoon en goed voorbeeld. Vele Indische families hebben zo hun eigen recept met hun eigen geheimpjes om
ZO MAAK JE HET (BEREIDINGSWIJZE): Methode 1: Gewone frituur Verwarm de frituur 3 minuten voor met olie tot 180°C. Meng intussen 1 zakje Unifood-mix (zie webshop)met 150 ml water, en
Soto ajam is natuurlijk een echt Javaans gerecht. Toch heb ik deze variant nooit in een Indonesisch kookboek gezien, of in een Indonesisch restaurant of eethuisje gegeten. Maar dit recept
Tempeh (ook wel geschreven als Tempé) is een koek van soja. Het wordt gemaakt van sojabonen en is afkomstig uit Indonesië. Tempeh is een ambachtelijk product op basis van sojabonen.
Nasi goreng wordt in Indonesië, als ontbijt gegeten. Het wordt gemaakt van restjes die van de avondmaaltijd zijn overgebleven. Restjes koude rijst, koude kip of ander vlees, garnalen en restjes
Sayur lodeh Natuurlijk de bekendste sayur uit Indonesië Ingrediënten: (let wel…onderstaande ingrediënten is gewoon en goed voorbeeld. Vele Indische families hebben zo hun eigen recept met hun eigen geheimpjes om
Ajam Pangang Ketjap uit de oven Lekker eenvoudig en basisgerecht van de Indonesische rijsttafel. 4 personenBereidingstijd50 minuten. Benodigdheden• 1 braadkip van ca. 1.2 kg.• Zout naar smaak• Peper naar smaak
Je kunt deze sambal gebruiken als dipsaus voor saté in plaats van de gebruikelijke pindasaus. 4 personenBereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden• 1 verse rode Spaanse peper,met of zonder zaadjes (is minder
Onmisbare saus. Probeer eens op een broodje kaas met komkommer. 4 personenBereidingstijd: 10 minuten Benodigdheden• 1 pot pindakaas• 1 teentje knoflook,geperst• 4 eetlepels Ketjap Manis• 1 eetlepel suiker• Sap van
Lijst met Indonesische kruiden Asem – Tamarinde(Tamarindus Indica) is het samengeperste vruchtvlees van de tamarinde. Asemwater maak je door een stukje asem ter grootte van een walnoot in 2 a
Wat is er lekkerder dan een eigen gemaakt sateetje op de grill? 4 personenBereidingstijd: 30 minuten Benodigdheden• 750 gram in blokjes gesneden kipfilet• 3 teentjes knoflook,geperst• Ketjap Manis (ca 50
Tumis makreel is een makkelijk en lekker recept als aanvulling voor een Indische maaltijd maar ook heerlijk voor op een broodje met wat plakjes komkommer. 6 personenBereidingstijd: 15 minuten in
Lekker eenvoudig en basisgerecht van de Indonesische rijsttafel, ook lekker op een pistoletje. 4 personenBereidingstijd: 1 ½ à 2 uur Benodigdheden · 2 grote uien,fijngesnipperd · 500 gram fricandeau of