Onmisbare saus. Probeer eens op een broodje kaas met komkommer.
4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
• 1 pot pindakaas
• 1 teentje knoflook,geperst
• 4 eetlepels Ketjap Manis
• 1 eetlepel suiker
• Sap van een halve citroen
• 1 theelepel sambal
• Peper en zout naar smaak toevoegen
Bereiding
Doe de pindakaas in een sauspannetje en warm dit op een zacht vuurtje op.
Zodra de pindakaas wat zachter wordt alle ingrediënten rustig toevoegen.
Voeg steeds wat warm water toe om de saus op dikte te houden,het water zal steeds voor een groot gedeelte verdampen. Als de kruiden goed vermengd zijn met de pindasaus mag je het vuur uitdraaien.
Let wel dat als je niet genoeg water toevoegt de saus gaat pruttelen als een vulkaan!
Voor al mijn recepten geldt de hoeveelheid kruiden en ketjap zijn slechts een indicatie. Omdat ik nooit met afgepaste hoeveelheden werk en ieders smaak anders is blijft dit best lastig. Pas dit toe naar je eigen smaak door niet alle kruiden rucksichtloos in de pan te gooien,maar vooral blijven proeven tijdens het koken.