Je kunt deze sambal gebruiken als dipsaus voor saté in plaats van de gebruikelijke pindasaus.
4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Benodigdheden
• 1 verse rode Spaanse peper,met of zonder zaadjes (is minder pittig)
• 2 teentjes knoflook,geperst
• Ketjap Manis (ca 50 ml)
• 4 theelepels citroensap
• 2 eetlepels heet water
• 2 eetlepels gebakken uitjes (bawang goreng)
Bereiding
Roer alle ingrediënten,behalve de gebakken uitjes doorelkaar en zet de saus weg.
Voeg de uitjes toe op het moment van opdienen.
Voor al mijn recepten geldt de hoeveelheid kruiden en ketjap zijn slechts een indicatie. Omdat ik nooit met afgepaste hoeveelheden werk en ieders smaak anders is blijft dit best lastig. Pas dit toe naar je eigen smaak door niet alle kruiden rucksichtloos in de pan te gooien,maar vooral blijven proeven tijdens het koken.